savalogo.png

EVENTDEN HELIGE SAVAS BARNFOND I
SKANDINAVIENS EVENT

16839757_10210531648159358_718652341_n.jpg
16900415_10210531549556893_1120321205_n.jpg

DEN HELIGE SAVAS DAG & 4ÅRS-FIRANDET AV FONDEN, 28 JAN. 2017

Från gårdagens firande av Den Helige Savas Dag och firandet av det fjärde året för vår barnfond. Tack till SKC Mladiost och Theater Tomorrow, som fyllde programmet med sina extraordinära spel, sång och ageraden, och framför allt tack till Olivera och hennes musikanter som skapade en fantastiska atmosfär under kvällen. Tack till alla gäster som även denna gång gav sitt stöd till arbetet och förekomsten av fonden. 

Zahvaljujemo se SKC Mladost i Theater Tomorrow koji su upotpunili program svojim izvanrednim igrama, pjesmom i glumom a posebno hvala Oliveri i njenoj grupi koji su napravili fantasticno dobru atmosferu u toku veceri.Hvala i svim gostima koji su i ovaj p,ut svojim dolaskom dali podrsku u radu i postojanju Fonda.

 

Humanitär kväll 29 okt. 2016

Kvällens insamling av pengar för behövande barn på Balkan präglades av våra fantastiska barn från den serbiska kulturcenter Mladost i Helsingborg och blev en succé. De engagerade sig stort med glädje, hjärta och enorm entusiasm! Stort TACK till barnen och SKC Mladost från oss alla på Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien!! Vi är stolta över er!

Pored djece iz SKC Mladost iz Helsingborga, zahvaljujemo i nasoj dragoj Oliveri Cehi koja sada vec tradicionalno, nasupa iskljucivo besplatno za Djeciju fondaciju "Sveti Sava" a sledeci njen nastup je zakazan za Savindan, dakle za ca 3 mjeseca. Takodje hvala njenim kolegama i svima vama koji ste dosli na nasu humanitarnu zabavu i doprinjeli fantasticnoj atmosferi ali pre svega, pomogli da spojimo ugodno i korisno. HVALA! I na kraju da napomenemo da je ukupno od zabave prikupljeno 19 500 kruna od cega je 1 500 kruna poklon jednog anonimnog darivaoca kojem se ovim putem takodje puno zahvaljujemo i molimo ga da nas kontaktira ako moze.

14203346_1064228697031703_2496978214555204728_n.jpg

Internationella Flickdagen.
11 okt. 2016

Idag är det Internationella Flickdagen - en dag för att uppmärksamma kampen för flickors rättigheter världen över.

Vi vill dedikera den här dagen till alla de modiga flickor vi träffat under de här 3 åren - intelligenta, vackra och otroligt godhjärtade flickor som Mia Torbica, Ljilja & Anastasija Bibulovic och Irena Pejic för att nämna ett få - men vi vill också påminna om att det finns miljontals flickor världen över som har varken mat eller tak över huvudet, än mindre rätt till skola och framtid.

Under de kommande 3 åren kommer vi kämpa för att hjälpa ännu fler, MEN vi behöver Er hjälp! Det bästa sättet är att bli månadsgivare!

Stöd oss via: PlusGiro: 90 03 38-5 eller BankGiro: 900-3385

 
ladda ned (6).jpg
12045801_863965573724684_4371441395102225266_o.jpg

Den Helige Savas Dag, 27 jan. 2016

Idag firar vi Den Helige Savas, barnens beskyddare, dag! Idag är det tre år sedan barnfonden grundades och vi vill vid detta tillfälle önska alla världens barn en lycklig och bekymmersfri barndom. Och till alla dem som firar Den Helige Savas dag önskar vi ett gott firande!

Dan Sveti Sava
Na danasnji dan, dan Svetitelja Svetog Save, zastitnika djece, prije tri godine osnovan je i Djeciji Fond "Sveti Sava". Ovom prilikom zelimo svoj djeci na svijetu da pozelimo srecno i bezbrizno djetinjstvo a onima koji slave Svetog Savu zelimo srecnu slavu.

 

 

 

Barnens Festival i Malmö, 28 feb. 2016 

Livet är magi - Speciellt när barnen är inblandade

Den Helige Savas Barnfonds representanter passade på att under "Barnens Festival" i Malmö informera närvarande om fondens arbete. Samtidigt besökte vi fotbollsturnering och kulturprogram med folkdans. Huvudrollen hade barn från 5 till 15 år. Folkdansgrupper såg till att vi fick en fantastiskt fin underhållning under kvällen. Svenska gruppen "Vänner" från Malmö, "Sindjelic" från Göteborg, "Nikola Tesla" från Haninge, "Srbija" från Malmö, Södertälje, och "Sitan Vez" från Malmö. En kort överblick från programmet kan ni se om ni följer länken

Insamlingsdag i Malmö

Medlemmar i S:t Kyrillos och Methodius kyrkan i Malmö höll i ett fantastiskt event för att samla in hjälp till våra behövande barn! TACK till alla som organiserade denna middag, TACK till alla som deltog, TACK till alla som lämnade sina bidrag i förväg för att dem själva inte kunde närvara!
Tack fader Milan för ett vackert tal. Tack för de insamlade 21 000kr!

Humanitarna Akcija
Fantasticna akcija prikupljanja pomoci u organizaciji parohijana crkve "Svetog Kirila i Metodija" u Malmeu. HVALA svim onima koji su organizovali ovaj rucak, HVALA svima koji su prisustvovali ručku, HVALA onima koji su unaprijed ostavili svoje priloge a nisu mogli prisustvovati rucku. Hvala ocu Milanu na prelijepom govoru. Hvala vam na sakupljenih 21 000 kruna.

 

Alla hjärtans dag-succeE, 14 feb. 2015.

Den 14/2 organiserade Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien ännu en gång en framgångsrik musikkväll. Atmosfären var avslappnande med jättebra stämning. Betyg var en stark 8 av 10 som högst. Vi tackar Nenad Ilic, Zoran Marinkovic och Boban Stankovic som spelade för oss helt grattis. Stor tack till Jovan Purdic, Dragan Titikic, Snezana/Dragisa Pavlovic, Djurdje Cekanovic och Valentin Bukur som samlade in pengar för att betala hyran till lokal. Tack till Suzana Purdic som engagerat sig extra mycket för att kvällen skulle vara lyckad.

Tack till vår trogna bidragsgivare Pär Wernersson som donerade kakor till kvällen för ett belopp av 300 kronor. Stor tack till alla som regelbundet betalar in sina bidrag och på så sätt hjälper utsatta barn på Balkan.

Filmen visar en del av de roligheter vi har haft under kvällen och för de som vill vara extra bra på folkdans finns en bit med riktigt bra steg att lära sig !

Nästa musikkväll planeras i slutet av april månad. Redan nu kan alla intresserade få mer info på tel. 0728 71 36 49

En helt fantastisk kväll tillsammans med världsmästaren i dragspel! 

Under lördagskvällen den 1:a november höll Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien, tillsammans med ett antal musiker, en vacker musikalisk kväll i välgörenhetssyfte!

Vi vill be vår trogna samarbetspartner Olivera Ceha att ännu en gång tacka dessa fantastiska människor i vårt namn - inte bara spelade de med hela sin själ för oss kostnadsfritt, de valde dessutom att donera all sin dricks till fonden. En gest som är värd all beröm!

Vi vill självklart också tacka alla dem som genom sin närvaro och bidrag möjliggjort för oss att gemensamt samla in ca. 25.000kr, som i skrivande stund redan är på väg till östra Serbien.

Vi i fonden vill ännu en gång tacka så mycket ifrån djupet av våra hjärtan!

vÄLGÖRENHETSKVÄLL FÖR DE ÖVER-SVÄMNINGSDRABBADE OFFREN PÅ BALKAN,
30 MAJ 2014.

Den 30 maj 2014 höll vi i en humanitär fest där vi umgicks och hade en trevlig kväll, samtidigt som vi samlade in nära 10.000 kronor, som kort därefter kom att hjälpa de som behöver dem. Läs mer om Doboj, Novi Sad, Subotica och Belgrad!

 

En gåva till barnen från ungdomarna i SKUD " Sitan Vez ", Malmö! 3 MAJ, 2014.

Den 3:e maj höll Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien i sin första välgörenhetsgala, i Helsingborg. Det var en kväll med ett rikt kulturellt program och glada besökare uttryckte en önskan om att få se något liknande igen. Barn och ungdomar ifrån SKUD ”Sitan Vez” visade med sin fantastiska show (folkdanser, dikter och piano) stöd för barnfonden och sina jämnåriga ifrån sitt hemland. Dejan Babic Bend deltog också i programmet med härlig musik och under kvällen visade det sig till och med att besökare hade spontan kreativitet att bjuda på, vilket präglade kvällen med en speciell värme. Lokalen som kan rymma upp till 140 besökare var proppfull.

Under kvällen samlades det ihop 17 .000kr, varav en tredjedel gick till kostnader (lokal, mat och dryck, transport av deltagarna). Föräldrarna till  de barn som uppträtt med Sitan Vez hade dessutom på egen hand samlat ihop 2 410 kr och donerat till fonden. Så mycket vänlighet och kärlek . Vi är stolta över er! Tack! Vi tackar våra kära vänner, samt sponsorer av mat och pengar ifrån Helsingborg . Vi tackar er som värnar om barnen.

Vi i styrelsen tackar återigen sina deltagare och besökare för förtroendet!

 

SVERIGEPREMIÄR FÖR BORIS MALAGURSKIS FILM "BELGRADE". 15 DEC. 2013.

Idag var vi på Sverigepremiär för Boris Malagurskis film "Belgrade". Vacker stad, underbar musik. Vi fick presentera fonden för publiken och fick dessutom in 1.300kr i kassan! Vi vill tacka Jovan Radomir så hemskt mycket för inbjudan och att vi fick vara med!

ffff.jpg

FOTBOLLSMATCH FÖR DE ÖVERSVÄMNINGSDRABBADE BARNEN PÅ BALKAN, 24 MAJ 2014.

Lördagen den 24:e maj spelade killarna i IK Frej mot Dalkurd FF om en plats i superettan. På initiativ ifrån Marko Atanackovic, Adnan Cirak och Sasa Plavsic ifrån IK Frej spelades matchen i samarbete med Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien i förmån för översvämningsoffren på Balkan!
 
Under matchens gång gick IK Frejs juniorlag runt och samlade in donationer och tillsammans med publiken fick de in 4500kr som gått direkt till barnen i form av olika förnödenheter såsom näring, hygienartiklar och medicin, så att de orkar kämpa emot epidemierna som hotar hela Balkan just nu! Vi vill tacka för detta vackra initiativ och bidrag ifrån båda lagen och deras supportrar! Hur tragiska omständigheterna än må vara så värmer det våra hjärtan att få uppleva ett sådant otroligt engagemang, medmänsklighet och inte minst gemenskapen som uppstått!