Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien

NYHETER

NYHETER

 

Den Helige Savas Barnfonds firar 5års-jubileum!

Lördagen den 27:e januari firar vi Den Helige Savas Barnfonds 5års-jubileum! Vi firar med ett rikt kulturellt program tillsammans med SKUD "Sitan Vez" från Malmö och SKC "Mladost" från Helsingborg. Efter programmet fortsätter vi med musik och dans!

Pris: 130 kr.
Mat och dryck kommer som vanligt finnas till bra pris.
Programmet börjar kl. 19.00.
Adress: Kurirgatan 1, Träffpunkt Ringstorp - Helsingborg.

Pga. begränsat antal platser lämnas bokningar på telefon: Milena 0728 713 649, Aleksandra 0707 826 605 eller via vår facebook-sida Välkommna!

 
 
 

En God Jul & ett Gott Nytt År till alla Er och alla våra barn världen över, önskar vi på Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien! 24 dec. 2017

 

Ännu ett fint tack till alla er som donerar. 21 dec. 2017

 

Ännu ett fint tack till alla er som donerar till Den Helige Savas Barnfond - den här gången från skolan "Dositej Obradovic" i Subotica. Skolan tar hand om barn med särskilda behov och svåra trauman som behöver tillgång till extra omtanke och vård. I och med det behöver de också mer resurser.

"Tack för er godhet, osjälviska handlingar och stora hjärtan!"

 
 
 

3 nya paket med kläder och skor till Serbien. 14 dec. 2017

Igårkväll skickade vi 3 nya paket med kläder och skor till Serbien. Vår partner för Belgrad och närliggande områden, Zorica Kovacev, planeras ta emot dem imorgon och dela ut bland barn och ungdomar. Även denna gång är det våra kära Espergarde Tourist som i vanlig ordning, utan någon kostnad, ser till att våra paket kommer härifrån Sverige dit de ska! Tack så mycket till dessa underbara människor. Det fanns många bra och kvalitativa saker, så vi kommer tillsammans kunna värma många hjärtan under dessa kalla vinterdagar

 

Vi skickade med tre paket kläder till behövande barnfamiljer i Belgrad inatt, som vanligt med Espergarde Tours. Stort tack från oss! 6 dec. 2017

 
 
 

Än en gång har vi bevisat att vi tillsammans är starka. 5 dec. 2017

Ni är med med oss för femte året - tillsammans sörjer vi var gång ett ungt liv går förlorat och tillsammans gläds vi när vi kan segra, för det lilla betyder mycket för dem som inte har något. Tyvärr finns det alltid fler som behöver vår hjälp och ni som kan och vill är alltid välkomna att delta i vår kamp!

Sladjana och Radivoje Mikić har tre barn, Djordja född 2004, Marko född 2007 och Andjela 2015. Marko har sedan 2013 en hjärntumör som inte kan opereras bort då den befinner sig på ett riskabelt ställe. Han behandlas med terapi han får från Ryssland. Familjen har inga regelbundna månatliga inkomster förutom barntillägget och vad fadern ibland tjänar in i lön, men även det är sällan då han under en längre tid behandlas med insulin. Markos behandling kräver regelbundna sjukhusvistelser i Belgrad, vilket innebär enorma kostnader.
Styrelsen för Savas Barnfond har godkänt finansiella medel för Markos behandling, något som möjliggjorts tack vare er!

 

Huset och ett nytt, upphöjt tak åt familjen Vasiljevic är framgångsrikt slutfört! 
3 dec. 2017

Om den här familjen fick vi höra talas om av den humanitära organisationen "Livets bröd". De, likt oss, hade inte tillräckligt med resurser för att realisera det här projektet på egen hand, så vi finansierade taket och resterande pengar donerades av människor från Nederländerna och Prijedor (Bosnien & Hercegovina).

 
 
 

Sidan 2