Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien

EVENT

DEN HELIGE SAVAS BARNFOND I
SKANDINAVIENS EVENT

 

Den Helige Savas Barnfond anordnar ett par gånger om året olika event så som välgörenhetskvällar fyllda med kulturella program, musik, dans & god mat! Vi bjuder in till grill med våra grillmästare & loppisar när det är bra väder (och mindre bra, inget stoppar oss när vi väl bestämt oss!), deltar gärna i olika festivaler och likaså event så som Insamlingsdagarna för att berätta mer om fonden, vad vi gör och varför vi gör det! Ni är alla hjärtligt välkomna på vår resa och är också mer än välkomna att komma med egna initiativ för event vi kan skapa tillsammans, till förmån för de behövande barn- och barnfamiljerna på Västbalkan.

 
 

Firandet av Internationella Kvinnodagen,
8 Mars 2019

Nuförtiden är det inte lätt, att efter en hel vecka full med arbete och andra aktiviteter, hitta den värdefulla tiden för välgörenhet.

Därför vill vi med hela vårt hjärta säga tack till er alla som på olika sätt hjälpt till och gjort firandet av Internationella Kvinnodagen så himla bra! 💗 Vi vill särskilt tacka de vackra barnen och föräldrarna från SKUD Sitan Vez från Malmö och SKC Mladost från Helsingborg, som är outtröttliga i sin kamp tillsammans med oss! Många tack till Sladjana Popovic, Mileta Nikolic, och tack till Gott Hjärta i Helsingborg, tack till de damer som bakat och donerat läckra tårtor och kakor, och sist men inte minst tack till alla som är glada för att besöka våra humanitära event, följer vårt arbete och hjälper oss utvecklas och hjälpa andra!

 
 
 

Årliga Höstfesten Tillsammans Med Våra Vänner Från Serbiskt Kulturcenter Mladost, 4 Nov. 2017

 
 

Vi är oerhört tacksamma för våra fina barn, deras föräldrar och SKC Mladost, vår Neso, Anastasia, Ljilja, Sladjana och för alla er som kommer och stöttar detta humana initiativ, stort tack! 

 
 

 

Från Dagens Loppis, 15 okt. 2017.

 
 

 

Sveriges Nationaldag På Fredriksdal, 6 Jun. 2017. Tack SKC Mladost i Helsingborg för att vi fick vara med!

 
 

 

Den Helige Savas Dag & 4-Årsfirandet Av Fonden, 28 Jan. 2017

Från gårdagens firande av Den Helige Savas Dag och firandet av det fjärde året för vår barnfond. Tack till SKC Mladiost och Theater Tomorrow, som fyllde programmet med sina extraordinära spel, sång och ageraden, och framför allt tack till Olivera och hennes musikanter som skapade en fantastiska atmosfär under kvällen. Tack till alla gäster som även denna gång gav sitt stöd till arbetet och förekomsten av fonden. 

Zahvaljujemo se SKC Mladost i Theater Tomorrow koji su upotpunili program svojim izvanrednim igrama, pjesmom i glumom a posebno hvala Oliveri i njenoj grupi koji su napravili fantasticno dobru atmosferu u toku veceri.Hvala i svim gostima koji su i ovaj p,ut svojim dolaskom dali podrsku u radu i postojanju Fonda

 
 

 

2016

 

 

Julgodis Skickas Packat Och Klart Till 80 Barn På Skolan "KOSOVSKI BOZUR" i Kosovska Mitrovica. Tack Till Alla Våra Donatorer! 21 Dec. 2016

 
 

 

Humanitär Kväll 29 Okt. 2016

Kvällens insamling av pengar för behövande barn på Balkan präglades av våra fantastiska barn från den serbiska kulturcenter Mladost i Helsingborg och blev en succé. De engagerade sig stort med glädje, hjärta och enorm entusiasm! Stort TACK till barnen och SKC Mladost från oss alla på Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien!! Vi är stolta över er!

Pored djece iz SKC Mladost iz Helsingborga, zahvaljujemo i nasoj dragoj Oliveri Cehi koja sada vec tradicionalno, nasupa iskljucivo besplatno za Djeciju fondaciju "Sveti Sava" a sledeci njen nastup je zakazan za Savindan, dakle za ca 3 mjeseca. Takodje hvala njenim kolegama i svima vama koji ste dosli na nasu humanitarnu zabavu i doprinjeli fantasticnoj atmosferi ali pre svega, pomogli da spojimo ugodno i korisno. HVALA! I na kraju da napomenemo da je ukupno od zabave prikupljeno 19 500 kruna od cega je 1 500 kruna poklon jednog anonimnog darivaoca kojem se ovim putem takodje puno zahvaljujemo i molimo ga da nas kontaktira ako moze.

 
 

A.jpg

Den Helige Savas Dag,
27 Jan. 2016

Idag firar vi Den Helige Savas, barnens beskyddare, dag! Idag är det tre år sedan barnfonden grundades och vi vill vid detta tillfälle önska alla världens barn en lycklig och bekymmersfri barndom. Och till alla dem som firar Den Helige Savas dag önskar vi ett gott firande!

Na danasnji dan, dan Svetitelja Svetog Save, zastitnika djece, prije tri godine osnovan je i Djeciji Fond "Sveti Sava". Ovom prilikom zelimo svoj djeci na svijetu da pozelimo srecno i bezbrizno djetinjstvo a onima koji slave Svetog Savu zelimo srecnu slavu.

 
 

 

Internationella Flickdagen, 11 Okt. 2016

Idag är det Internationella Flickdagen - en dag för att uppmärksamma kampen för flickors rättigheter världen över.

Vi vill dedikera den här dagen till alla de modiga flickor vi träffat under de här 3 åren - intelligenta, vackra och otroligt godhjärtade flickor som Mia Torbica, Ljilja & Anastasija Bibulovic och Irena Pejic för att nämna ett få - men vi vill också påminna om att det finns miljontals flickor världen över som har varken mat eller tak över huvudet, än mindre rätt till skola och framtid.

Under de kommande 3 åren kommer vi kämpa för att hjälpa ännu fler, MEN vi behöver Er hjälp! Det bästa sättet är att bli månadsgivare!

Stöd oss via: PlusGiro: 90 03 38-5 eller BankGiro: 900-3385

 
 

 

Insamlingsdag i Malmö

Medlemmar i S:t Kyrillos och Methodius kyrkan i Malmö höll i ett fantastiskt event för att samla in hjälp till våra behövande barn! TACK till alla som organiserade denna middag, TACK till alla som deltog, TACK till alla som lämnade sina bidrag i förväg för att dem själva inte kunde närvara!
Tack fader Milan för ett vackert tal. Tack för de insamlade 21 000kr!

Humanitarna Akcija
Fantasticna akcija prikupljanja pomoci u organizaciji parohijana crkve "Svetog Kirila i Metodija" u Malmeu. HVALA svim onima koji su organizovali ovaj rucak, HVALA svima koji su prisustvovali ručku, HVALA onima koji su unaprijed ostavili svoje priloge a nisu mogli prisustvovati rucku. Hvala ocu Milanu na prelijepom govoru. Hvala vam na sakupljenih 21 000 kruna.

 
 

 

Serbiska Kulturfestivalen i Malmö,
28 Feb. 2016

Den 28:e februari deltog några aktivister ifrån Den Helige Savas Barnfond i den Serbiska kulturfestivalen i Malmö. Vi vill tacka denna serbiska ungdomsorganisation för en fantastiskt show och möjligheten till att ge deras besökare mer information om fonden. I samband med denna underbara tillställning av Kulturella Klubbmedlemmar från hela Sverige och värdarna SKUD "Sitan Vez" lyckades vi samla in 3500 kronor. Vi har också fått en ökning av erbjudandet om försäljningen av våra ikoner som nu uppgår till 3000 kronor.

 
 

 

2015

 

 

"Barnens Festival" I Malmö, 17 okt. 2015

Livet är magi, speciellt när barnen är inblandade

Den Helige Savas Barnfonds representanter passade på att under "Barnens Festival" i Malmö informera närvarande om fondens arbete. Samtidigt besökte vi fotbollsturnering och kulturprogram med folkdans. Huvudrollen hade barn från 5 till 15 år.
Folkdansgrupper såg till att vi fick en fantastiskt fin underhållning under kvällen. Svenska gruppen "Vänner" från Malmö, "Sindjelic" från Göteborg, "Nikola Tesla" från Haninge, "Srbija" från Malmö, Södertälje, och "Sitan Vez" från Malmö. En kort överblick från programmet kan ni se om ni följer länken:

 
 

 
 

Alla Hjärtansdag-Succee, 14 Feb. 2015

Den 14/2 organiserade Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien ännu en gång en framgångsrik musikkväll. Atmosfären var avslappnande med jättebra stämning. Betyg var en stark 8 av 10 som högst. Vi tackar Nenad Ilic, Zoran Marinkovic och Boban Stankovic som spelade för oss helt grattis. Stor tack till Jovan Purdic, Dragan Titikic, Snezana/Dragisa Pavlovic, Djurdje Cekanovic och Valentin Bukur som samlade in pengar för att betala hyran till lokal. Tack till Suzana Purdic som engagerat sig extra mycket för att kvällen skulle vara lyckad.

Tack till vår trogna bidragsgivare Pär Wernersson som donerade kakor till kvällen för ett belopp av 300 kronor. Stor tack till alla som regelbundet betalar in sina bidrag och på så sätt hjälper utsatta barn på Balkan.

 
 

 

2014

 

 

Insamlingsdagarna I Nordstan Göteborg,
24-26 Nov. 2014

Mitt i Nordstans Julmarknad (Göteborg) 24/11 – 26/11 kommer Insamlingsdagarna finnas på plats
och självklart vi med! 

Från kl. 10.00-20.00 varje dag kommer vi, tillsammans med flera andra ideella föreningar, vara på plats i Nordstan för att berätta om vår organisation, vad vi gör i dagsläget och vad vi hoppas kunna åstadkomma i framtiden och självklart vore det roligt om så många som möjligt kom förbi!

Vi finna bland montrarna under hela måndag-onsdag och vi kommer också att stå på scen vid 2
tillfällen per dag, så kom och lyssna, ställ frågor och engagera er!

 
 

 

En Helt Fantastisk Kväll Tillsammans Med Världsmästaren I Dragspel!

Under lördagskvällen den 1:a november höll Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien, tillsammans med ett antal musiker, en vacker musikalisk kväll i välgörenhetssyfte!

Vi vill be vår trogna samarbetspartner Olivera Ceha att ännu en gång tacka dessa fantastiska människor i vårt namn - inte bara spelade de med hela sin själ för oss kostnadsfritt, de valde dessutom att donera all sin dricks till fonden. En gest som är värd all beröm!

Vi vill självklart också tacka alla dem som genom sin närvaro och bidrag möjliggjort för oss att gemensamt samla in ca. 25.000kr, som i skrivande stund redan är på väg till östra Serbien. Vi i fonden vill ännu en gång tacka så mycket ifrån djupet av våra hjärtan!

 
 

 

Välgörenhetskväll För De Översvämnings-drabbade Offren På Balkan,30 Maj. 2014

Den 30 maj 2014 höll vi i en humanitär fest där vi umgicks och hade en trevlig kväll, samtidigt som vi samlade in nära 10.000 kronor, som kort därefter kom att hjälpa de som behöver dem. Läs mer om Doboj, Novi Sad, Subotica och Belgrad!

 
 

 

En Gåva Till Barnen Från Ungdomarna I Skud "Sitan Vez", Malmö 3 Maj. 2014

Den 3:e maj höll Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien i sin första välgörenhetsgala, i Helsingborg. Det var en kväll med ett rikt kulturellt program och glada besökare uttryckte en önskan om att få se något liknande igen. Barn och ungdomar ifrån SKUD ”Sitan Vez” visade med sin fantastiska show (folkdanser, dikter och piano) stöd för barnfonden och sina jämnåriga ifrån sitt hemland. Dejan Babic Bend deltog också i programmet med härlig musik och under kvällen visade det sig till och med att besökare hade spontan kreativitet att bjuda på, vilket präglade kvällen med en speciell värme. Lokalen som kan rymma upp till 140 besökare var proppfull.

Under kvällen samlades det ihop 17 .000kr, varav en tredjedel gick till kostnader (lokal, mat och dryck, transport av deltagarna). Föräldrarna till  de barn som uppträtt med Sitan Vez hade dessutom på egen hand samlat ihop 2 410 kr och donerat till fonden. Så mycket vänlighet och kärlek . Vi är stolta över er! Tack! Vi tackar våra kära vänner, samt sponsorer av mat och pengar ifrån Helsingborg. Vi tackar er som värnar om barnen.

 
 

 

Fotbollsmatch För De Översvämningsdrabbade Barnen På Balkan, 24 Maj. 2014

Lördagen den 24:e maj spelade killarna i IK Frej mot Dalkurd FF om en plats i superettan.
På initiativ ifrån Marko Atanackovic, Adnan Cirak och Sasa Plavsic ifrån IK Frej spelades matchen i
samarbete med Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien i förmån för översvämningsoffren på Balkan!
 
Under matchens gång gick IK Frejs juniorlag runt och samlade in donationer och tillsammans med publiken fick de in 4500kr som gått direkt till barnen i form av olika förnödenheter såsom näring, hygienartiklar och medicin, så att de orkar kämpa emot epidemierna som hotar hela Balkan just nu! Vi vill tacka för detta vackra initiativ och bidrag ifrån båda lagen och deras supportrar! Hur tragiska omständigheterna än må vara så värmer det våra hjärtan att få uppleva ett sådant otroligt engagemang, medmänsklighet och inte minst gemenskapen som uppstått!

 
 

 

2013

 

b.jpg
bil.jpg

Sverigepremiär För Boris Malagurskis Film "Belgrade". 15 Dec. 2013

Idag var vi på Sverigepremiär för Boris Malagurskis film "Belgrade". Vacker stad, underbar musik. Vi fick presentera fonden för publiken och fick dessutom in 1.300kr i kassan! Vi vill tacka Jovan Radomir så hemskt mycket för inbjudan och att vi fick vara med!

 

"Bidra Till En Bättre Värld 2013"

Vi kom med bland nya 90konto-innehavare i "Bidra Till En Bättre Värld 2013"-bilagan i Dagens Industri, härlig överraskning! #di #denheligesavasbarnfond. Dec. 2013

 
 

 

Idag Är Det Internationella Dagen För
Mänskliga Rättigheter, 10 Dec. 2013

 Skänk en tanke men också en gåva till dem som inte ser det som en självklarthet att få gå mätta idag eller sova under ett tak inatt, till dem som förtjänar att någon ställer sig emellan dem och våldet, till dem som drömmer om att få gå i skolan. Kämpa för deras rättigheter! SMSA "Hjälpa barn" till nr. 72970 (20kr + ev. operatörstaxa) eller donera valfri summa till PlusGirot: 90 03 38-5 - Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien