Barnfonden är en ideell förening och ingen av oss aktivister tjänar en enda krona, utan arbetar enbart av humanitära skäl.

Här kan du läsa mer om hur vi vårt ideella arbete går till och kontrolleras, för allas bästa.

 

Hur garanterar vi att dina pengar används på rätt sätt?

I mer än 80% av fallen har vi personligen besökt de familjer som tilldelas bistånd. På så sätt kan vi genom diskussioner med de berörda garantera att allt bistånd utnyttjas maximalt och är anpassat efter varje enskild familj eller barns behov. I resterande fall där vi själva inte kan närvara överlåter vi våra betrodda, lokala samarbetspartners göra den initiala undersökningen (mha socialen) kring huruvida ett bistånd är aktuellt eller inte, innan vi beslutar om och i vilken form detta ska tilldelas. Alla bistånd följs upp och i flera fall tilldelar vi återkommande bistånd till ett och samma ändamål, för en mer hållbar effekt.

 

90-konto & Svensk Insamlingskontroll

Fonden har ett godkänt 90-konto från Svensk Insamlingskontroll och en auktoriserad revisor, enligt svensk lag, som kontrollerar arbetet och vart resurserna går. Enligt deras föreskrifter ska ett minimum på 75 procent av det fonden samlar in går till barnen de är ämnade för och max 25 procent av de resterande pengarna får gå åt till kostnader såsom medlemskap hos Svensk Insamlingskontroll, revisor, marknadsföring, och andra admnistrativa kostnader. Vi har lyckats hålla kostnaderna nere på ett genomsnitt av 5% de senaste 3 åren och vill såklart hålla dem nere i framtiden också, så att alla resurser istället kan gå till dem de är ämnade för - barnen! Bildkälla: www.insamlingskontroll.se

 

Sekretesspolicy

Alla familjer som besöks av Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien besöks tillsammans med eller på uppdrag av lokala socialnämnder. Uppgifter (inkl. bilder) som delas med allmänheten via hemsida, sociala medier och på olika event, om de barn och familjer vårt bistånd går till kommer alla från, eller är godkända av socialnämnden. Det förekommer också fall eller information som ej är publik pga. omständigheter så som att familjerna kan utsätts för direkt fara, för att informationen är för intim eller för att det är familjernas önskan att deras fall ej ska publiceras.

 

Stadgar.

I våra stadgar kan du läsa bl. a. om våra ändamål, styrelsens uppgifter och hur vi på ett demokratiskt sätt hanterar nya motioner.